Especial Vins

Al restaurant El Calafate estem especialment preocupats per els vins. Sabem de la importància que té l’acompanyar les nostres delicioses carns amb un bon vi i és per això que disposem d’una carta de vins nacionals i argentins de primera qualitat. Per a la seva informació enumerem alguns dels vins, el seu origen i característiques.

No dubti en consultar-nos. L’ajudarem en l’elecció.

 

Raïm Malbec

Va ser el 1868, quan Miguel Pouget, agrònom francès, va introduir el raïm Malbec a la regió de Mendoza, Argentina. El clima sec i la gran altitud va fer que aquesta soca es adaptar fàcilment i es transformés en la més popular de l’argentina. Allà el raïm Malbec madura més ràpid i desenvolupa la seva estructura tànica més ràpidament que a França, el seu país d’origen.

Al seu torn la gran altitud fa que desenvolupi una textura més suau, més madura, amb tanins més dolços.

Els vins elaborats amb aquestes soques tenen un color fosc, violeta, amb notes florals al nas. Els raïms tendeixen a tenir pell més gruixuda i un color més fosc.

 

Raïm Syrah

Hi ha dubtes sobre l’origen d’aquesta varietat però s’estima que prové de l’Orient Mitjà de la zona de Shiraz, ciutat de l’antiga Pèrsia.

Syrah és una varietat de fàcil cultiu que requereix molt de sol i temperatures altes i tot i que és resistent a les malalties seu rendiment és baix.

Aquesta varietat dóna com a resultat un vi amable i saborós, d’aroma profund a fruites silvestres i a violetes. El color és intens, refinat, sòlid i auster, especiat i d’acidesa destacable.

 

Luis Cañas Crianza

Luis Cañas Criança

Característiques: Els vins destinats a l’elaboració del criança de Luis Cañas procedeixen de vinyes en què es conjuga una edat mitjana de 30 anys. La criança es realitza en bótes de roure francès (70%) i de roure americà (30%) amb una edat mitjana de 3 anys.
Tast a la vista: De color cirera granat.
Tast al nas: En nas és net apareixent notes balsàmiques amb fins matisos de pruna i fustesnetes.
Tast a la boca: En boca és saborós, suau. Fruites i roure molt fosos, especiat, complex i estructurat. Té un final agradable on apareixen fruites vermelles amb records balsàmics.

 

 

Remelluri Reserva 2006Remelluri reserva 2006

Característiques: Un dels grans clàssics de la Rioja, fidel a la filosofia del celler. Elaborat amb Tempranillo de més de 30 anys, amb alguna soca prefiloxérica. Després de realitzar la fermentació malolàctica, es selecciona el tipus de dipòsits en què continuarà la seva vinificació. En el cas del Reserva 2006 la criança la realitza durant 17 mesos en bótes de roure francès (25%) i de roure americà (75%). Reposa en ampolla durant uns mesos. Guarda durant 4-5 anys.
Un vin molt elegant.
Tast a la vista: Intens color cirera fosc amb ribets granats. Net i brillant.
Tast al nas: Elegants i intensos aromes. Rics aromes cremosos del pas per fusta juntament intenses aromes de fruits vermells madurs, gairebé confitura. Fons especiat, amb notes de cacau isubtil mineralitat que guanya intensitat.
Tast a la boca: Bona entrada suau i àmplia, envoltant. Pas saborós i sedós, amb la fruita i els torrats moltpresents i equilibrats. Bona acidesa. Tanins ben polits molt agradables. Bon final llarg, càlid ipersistent. Un vi madur i elegant.

 

Ébano 6Ébano 6

Característiques: Afruitat vi de la Ribera del Duero amb un breu pas per fusta. Elaborat amb Tempranillo plantaten espatllera. Realitza la maceració i la fermentació en dipòsits d’acer després de serrebregat i desrapat. Criança de 4 mesos en bótes de roure francès. Després de serembotellat, reposa uns 2 mesos.
Tast a la vista: Intens vermell picota amb vores violacis. Brillant i glicèric.
Tast al nas: Molt bona intensitat marcadament afruitada amb la fruita vermella i negra com a protagonistaal costat de herbacis i elegants torrats. Lleuger fons especiat i lacti.
Tast a la boca:Bona entrada amb un pas càlid i molt saborós. Molta fruita sobre un delicat fons torrat.Recorregut fresc. Bon final sense ser molt persistent.

 

Bàrbara Forés negre 2006Bàrbara Forés negre

Característiques: Elegant vi de criança de la Terra Alta elaborat amb un equilibrat cupatge de les varietatstípiques de la zona.
Elaboració tradicional i verema manual. Fermenta en dipòsits d’acer i reposa durant 14mesos en petites bótes de roure francès d’Allier.
Tast a la vista: Color cirera picota amb rivets violacis. Net i brillant.
Tast al nas: Ampli ventall de fruita vermella i negra acompanyat de subtils tocs cítrics. Intens fons especiat,mineral, amb un bon cacau molt expressiu.
Tast en boca: Molt agradable i fresc, amb un pas suau i saborós. La fruita apareix molt equilibrada amb elsespeciats i les notes de la fusta. Tanins madurs. Bon final que deixa bones sensacions de torrats i cacaus.

 

Mas Elena

Mas Elena

Característiques: Vi negre del Penedès elaborat amb tres varietats procedents de diferents finques pel querealitzen la maceració i la fermentació per separat. Fermentació malolàctica amb bacterisindígenes. Realitza la criança durant 8 mesos en bótes de roure francès d’Allier de 2n i tercer any.Un vi que recull el millor de la Cabernet Sauvignon, del Merlot i de la Cabernet Franc per formar un vi rodó.
Tast a la vista: Intensa tonalitat vermella amb subtils reflexos blavosos. Net i brillant.
Tast al nas: Fruita vermella matisada amb notes especiades, tocs de regalèssia i lleugers torrats icacaus. Molt agradable.
Tast a la boca: Vi que omple la boca de sensacions carnoses i fresques. Pas sedós, ple de cremositat.Tanins polits. Molt bon final.

 

 

Font: www.decantalo.com